pondělí 5. listopadu 2018

Dětská kniha H.U.D.B.A. je nejen pro děti (Tabook 2018 počtvrté)



"A když si ji neobjednám hned, dostanu ji koupit na Tabooku, nebo už bude vyprodaná?" ptala jsem se starostlivě po telefonu, když jsem zjistila, že H.U.D.B.A. pár týdnů před Tabookem 2018 vyšla. Byla jsem ujištěna, že ještě určitě bude. Uf. Tak to bychom měli. Tohle totiž nutně potřebuju.



H.U.D.B.A. je dalším skvostným literárním počinem. Zase se potvrzuje, že Poláci ty dětské knihy prostě umějí. Nakladatelství Dwie Siostry ve Varšavě se stará o skvělý přísun neotřelých titulů, má cenu je a jejich produkci sledovat.

Taky se zase potvrzuje, že Jana Kostelecká (jakost) umí vychytat, a v češtině vydat, opravdu pěkné špeky. Po knihách D.O.M.E.K., D.E.S.I.G.N. a Z.A.H.R.A.D.A. je tu H.U.D.B.A. a je skvělá. A je krásná nejen díky obsahu, je to moc pohledná kniha - vázaná, na křídovém papíře, prostě kvalitka.

Ale pozor, není to jen kniha o hudbě, je to kniha s hudebním doprovodem! Ke knize patří poslechovnik.cz! Podle názvu skladby, interpreta nebo dokonce podle čísla stránky najdete v poslechovníku na internetu to, o čem kniha "jen" píše. Stačí si zřídit bezplatný účet na Spotify a je to.

Není to kniha jen pro děti, je to kniha pro mě i pro vás, je pro kohokoliv, kdo nelpí na starých pravdách, že hudba je jen pro ty, co mají hudební sluch, chodí do hudebky, vlastní pianino, nebo umějí přečíst notový zápis a nakreslit houslový klíč. Hudba je pro všechny a všechno je hudba. Hudba je všude kolem, je v nás, je v každém třísknutí hrnců v kuchyni. Hudba není jen zavřená v rádiu nebo v telefonu. Hledejme ji kolem sebe a budeme překvapení, že na nás bude vykukovat odevšad. V knize najdete 66 autorů, a seznámíte se s jejich neotřelým přístupem k hudbě. Garantuji vám, že začnete o hudbě přemýšlet jinak.

Jo, a ty obrázky, ty jsou samy o sobě taková hudba pro oči!


Název: H.U.D.B.A.
Autoři textu: Michał Libera a Michał Mendyk
Autoři ilustrací a popisků: Alexandra Mizielińska a Daniel Mizieliński
Překlad: Ondřej Blabolil
Nakladatelství: jakost (Jana Kostelecká)
Rok vydání: 2018
ISBN: 978-80-270-3706-3





















Žádné komentáře:

Okomentovat