úterý 9. srpna 2016

D.O.M.E.K., kouzelný chrám(ek) fantazie



Dítě ani nemusí snít o kariéře architekta, aby ho kniha D.O.M.E.K. (Důvtipná obrázková mozaika efektních konstrukcí) bavila.

Když jsem D.O.M.E.K. otevřela poprvé, napadlo mě jediné: tohle jsou realizace nápadů, jimiž nás každodenně bombarduje nekonečná fantazie a kreativita našich dětí! Ve většině případů se bohužel nad nekonvenčními nápady pousmějeme, poklepeme dítě po ramínku a ukážeme mu, jak se kreslí domeček jedním tahem – „tohle je, miláčku, opravdový domeček“. Kniha D.O.M.E.K. představuje také opravdové domky, ale tomu jedním tahem se opravdu nepodobají. 



Díky domkologii se čtenář seznámí s 35 roztodivnými stavbami ze všech koutů světa a dozví se, že mohou existovat domy, které jsou postavené z písku nebo z ledu, mají tvar kaktusu nebo oříšku, některé slouží k bydlení, v jiných se pije čaj. Všechno je to kreslené a náramně zábavné.

Ať žije kreativní mysl našich dětí a knihy, které tuto vnitřní magii podporují!


Co se mi líbí na knize D.O.M.E.K.:

  • Kvalitní zpracování knihy – skvělé ilustrace, ale i barvy a papír.
  • Texty jsou srozumitelné a atraktivní.
  • Zkratky, které u každé položky definují, z čeho je daný dům vyroben, k čemu je určen, kdy vzniknul, kde ho najdeme, atd. 
  • Zase ten kreslený detail. Je to kniha o architektuře, ale najdete v ní psy, myši, ufony, nahatou paní, co se stydí a kuchaře s knírkem, co právě hodil do vzduchu palačinku.


    Název: D.O.M.E.K.
    Autoři: Aleksandra a Daniel Mizielinski
    Vydala: Jana Kostelecká
    Rok vydání: 2014
    ISBN: 978-80-260-5657-7







Žádné komentáře:

Okomentovat