sobota 1. července 2017

Z.A.H.R.A.D.A. plná překvapení


Po veleúspěšných knihách D.O.M.E.K. a D.E.S.I.G.N. si nakladatelství Jakost (Jana Kostelecká) vzalo na mušku zahradní architekty a na český trh přivedlo titul Z.A.H.R.A.D.A.

Zase je to krásná kniha toho příjemného čtvercového formátu. Maso z Polska sice zásadně nekupuju, ale polské knihy pro děti mě začaly opravdu bavit.



Gahurův prospekt, Zlín
Není to kniha o zahradách, kde se střídá mrkev s česnekem. Nejde ani o nudný seznam historických skvostů, kde barokní zahradníci měřili pravítkem výšku keřů v krušpánkových bludištích (i když i takové parky tu mají své místo). Je to kniha o neobyčejných zahradách - podvodních, létajících, skládacích i svislých. O zahradách fantazie a splněných snů.

A pyšně se dmeme, my, co pocházíme ze Zlínského kraje, protože ani ten nezůstal opomenut - v knize najdeme představení skvělé
revitalizace Gahurova prospektu ve Zlíně.

A tak se zasněme a při svých prázdninových cestách po světě se zaskočme podívat, co v blízkosti roste a kvete. Třeba narazíme na jedno z těch nádherných míst představených v knize Z.A.H.R.A.D.A.




Název: Z.A.H.R.A.D.A.

Autor textu: Ewa Kolaczyńska
Ilustrace: Adam Wójcicki

Překlad: Ondřej Blabolil

Vydala: Jana Kostelecká (Jakost)

Rok vydání: orig. 2016 (česky 2017)

ISBN: 978-80-270-1180-3



























2 komentáře:

  1. To je nádhera! Děkuji za nahlédnutí! Tu musím mít! Vlastně všechny tři:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem rada, ze se líbí i Vám, mně připadají skvělé. Myslím, že se k nám z Polska podobných knih dostane víc. Budu to sledovat a dám vědět. 😉 Krásný den přeji! Petra

    OdpovědětVymazat