středa 14. června 2017

Alfabeta aneb Knižní festival Baldur 2017 podruhé


V minulém blogu jsem zmínila první ze svých nákupů na brněnském knižním festivalu pro děti Baldur. A teď budu mluvit o druhém. Alfabeta. Není to sice kniha v pravém slova smyslu, ale skoro. Je to pracovní kniha. Kniha pracovních sešitů. Kniha plná nápadů a papírové zábavy. Nedá se říct, že by nešlo o literaturu, vždyť je to celé o abecedě... a slova si můžeme složit sami.




Alfabetu vymyslel a na svět přivedl Patrik Antczak jako svou diplomovou práci na Fakultě umění a designu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a vydalo ji nakladatelství Lustr v roce 2016.

Každé písmeno abecedy reprezentuje jeden pracovní list, vlastně dvojlist. Celkem je jich tedy 27. Na zadní straně každého z nich je návod - kresli, stříhej, přehni, nalep. Od ochočené obludy až po obligátní vlaštovku. Pro hry s provlékáním vložili tvůrci do slohy i dlouhou tkaničku.

Alfabeta není jen pro ty, kteří abecedu ještě neumějí, ale i pro ty, kteří jí už vládnou, je taky pro učitele a vychovatele, kteří potřebují inspiraci pro tvořivé žáčky. Je vtipná a celá recyklovaná. Autor zdůrazňuje, že chce děti přivést zpátky k papíru, a to se mi líbí.
 
Trpaslíci, máte se na co těšit! :)

Autor: Patrik Antczak
Rok vydání: 2016 
Vydavatel: Lustr
ISBN: 978-80-906561-0-9


Kresli, stříhej, přehni, nalep














Žádné komentáře:

Okomentovat