pondělí 16. července 2018

Nejlepšího přítele můžeme najít i na té nejhorší oslavě



Tohle si pamatuji z dětství, tu nejistotu a zranitelnost... 

To jste takhle jednou pozvaní na oslavu narozenin. Hrozně vás to nadchne, protože vás moc často na oslavy nezvou. Chcete udělat ten nejlepší dojem, a tak dárek, s nímž se celou věčnost patláte, krásně zabalíte a použijete spoustu báječné izolepy, aby to všechno dobře drželo pohromadě. Moc se tam těšíte! Vezmete si na hlavu svoje nejlepší punčocháče jako legrační převlek.



A pak to přijde. Oslavenkyně si do vší té izolepy zacuchtá vlasy a vy na sebe strhnete slavnostní lampiónky... a navíc, nikdo, kromě vás, nepřišel v převleku. Ach jo! Všichni si špitají a ukazují si na vás. A tak se raději schováte, aby vás nikdo neviděl. Nakonec vylezete na strom v zahradě a cítíte se pod psa.

A vtom... najednou vedle vás sedí oslavenkyně v masce králíka a podává vám kus dortu. A tak tam sedíte spolu, sami dva, a koukáte do dáli. A je vám dobře.

A tomu se říká opravdové přátelství.

Název: Le pire anniversaire de ma vie
Rok vydání: 2016
Vydavatel: Helium, FR
ISBN: 978-233-0066-031











2 komentáře:

  1. Ta vypadá krásně! A ten příběh! Okdud ji máte, prosím? Děkuji, M. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den! Těší mě, že se Vám líbí! Koupila jsem ji v Táboře v knihkupectví Jednota. :) Je možné, že nakladatelství Helium bude letos zase na Tabooku v Táboře, i tam by to mohli mít. Mějte se prima!
      Petra

      Vymazat