úterý 22. ledna 2019

Dr. Brumm a jeho dobrodružný týden



Loni o prázdninách jsem v rakouském knihkupectví zakoupila náruč knih, které jsem pak postupně začala vypouštět do knihovničky svých dětí. Některé jsou oblíbené víc, některé míň. Ta, která trhá rekordy čtenosti (spíš sledovanosti, je to samý obrázek, textu pomálo), se jmenuje Das dicke Buch von Dr. Brumm (Tlustá kniha Dr. Brumma) německého autora Daniela Nappa.



Naše děti žádají "doktoja Bjuma" neustále. Líbí se jim zápletky i humor, líbí se jim samotný Dr. Brumm. Mému synovi Františkovi velice imponuje, že Dr. Brumm dokonce řídí lokomotivu.

Kniha obsahuje několik delších a několik kratších, téměř komiksových příběhů. Delší příběhy popisují, jak vypadal jeden týden Dr. Brumma. Dr. Brumm se snaží vecpat dýni do příliš úzkých dveří, Dr. Brummovi spadne na hlavu akvárium, Dr. Brumm řeší problém nefunkční televize.

Dr. Brumm miluje med a jezdí na tříkolce, vozí svou rybičku na výlety ve vozíku, chová včely a pěstuje zeleninu. Je to chytré, ale nepříliš náročné, je to vtipné a výtvarně je to tuze hezké. A rozumí tomu každý, i ten, kdo německy neumí, ilustrace jsou vševypovídající.

Dr. Brumm se dá koupit i online - ZDE.  

Název: Das dicke Buch von Dr. Brumm (Tlustá kniha Dr. Brumma)
Autor: Daniel Napp
Nakladatelství: Thienemann
Rok vydání: 2012  

ISBN: 978-35-2243-716-5




















Žádné komentáře:

Okomentovat