pondělí 6. listopadu 2017

On My Potty aneb záchod je zákon



Miluju Leslie Patricelli. Její knihy jsou tak roztomile jednoduché a tak optimistické! Jako první jsem objednala tu o nočníku a jak je nelehké s ním začít: On My Potty. Trpaslíci se do ní okamžitě zamilovali a když ji chtějí číst, vehementně žádají "zákon" (rozuměj "záchod").


Knížek o chození na nočník je v poslední době víc a víc. Po dloooouhé době vyšla znovu oblíbená Víš, co má v plínce myš?. Pak je tu taky Vombat Jirka, Malý nočník, malá hovínka, Kamarád nočníček a další. Jako návdavek je na českém trhu i spousta další literatury na téma bobků, hovínek, čurání a prdění. Za všechny jmenujme: Velká kniha čůrání, která mě mimořádně nakrkla, protože se v ní pojednává pouze o čůrání chlapeckém a o holčičím ani slovo :), Bobky, šišky a jiná hovínka, Co je to hovínko?, Bylo jedno hovínko, klasika O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu, Kdo si prdnul u dvora, o němž jsem psala v jednom z minulých blogů (ZDE), a tak dál.

Ale i přes všechny tyto rozkošné koprofilní tituly, mým favoritem stále zůstává On My Potty. Naše děti sice na nočník zatím nechodí, ale díky jedné z ilustrací v této knize se naučily, že si při zívání mají pusu zakrýt rukou. To by člověk neřek', co se zadře. Kdyby byla nějaká kniha o zívání, dejte mi vědět, třeba díky ní začnou konečně používat zákon.

Anglicky se dá kniha koupit na Bookdepository bez poštovného - ZDE.

Název: On My Potty
Autorka: Leslie Patricelli 

Rok vydání: 2011
Vydavatel: Walker Books Ltd
ISBN: 978-140-632-8370







2 komentáře:

  1. Krásná kniha, také jsem takovou kupovala tomu našemu špuntovi :-) Doufám, že se už brzo naučí na velký záchod, ten pro dospěláky. Kupovali jsme teď nově k nám na záchod stojan na wc papír , tak doufám, že ho co nejdříve bude moci využívat také :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Taky přeji rychlý přechod. Ušetří to TOLIK práce! :D Mějte se prima! p.

      Vymazat