středa 7. srpna 2019

The Umbrella / Deštník (téma: O počasí - Prečítané leto 2019)


Léto už se přehouplo do své druhé poloviny. Nebude to trvat dlouho a přijde podzim. Vítr bude rvát ze stromů žloutnoucí listí. Miluju počasí v létě, když je vedro a slunce pálí, ale miluju taky plískanice a větrné nevlídno podzimních dnů... protože, jak je vidět, i v takovém počasí na nás za každým rohem čeká nějaké dobrodružství. Když se vítr otočí, může k nám na deštníku přiletět Mary Poppins nebo taky jeden odvážný pejsek.



Tahle úžasná kniha beze slov přichází z dílny německých autorů žijících již od roku 1980 v Holandsku - Ingrid a Dietra Schubertových. Vypráví o pejskovi, který najde zapomenutý deštník. Zaduje silný vítr a odnese pejska až nad oblaka. A potom taky do Afriky a do Brazílie a do Antarktidy, prostě potahá ho po celém světě. Občas letí vzduchem, občas se zhoupne na vlnách. Ne vždy je to průlet růžovým sadem, z pralesa na něj dokonce zaútočí lukostřelci. Domů se dostane vlastně náhodou s pomocí kamarádů netopýrů. A jen co s úlevou deštník odloží a rozběhne se domů, vydá se k tomuto zvláštnímu leteckému aparátu kocour. Kampak asi poletí on? :)

A ten pejsek se jmenuje Quibus a ve skutečnosti nikam nelítá, ale bydlí pod kreslícím stolem kde Ingrid a Dieter pracují.

PS: Knihu můžete koupit buď na Bookdepository nebo v Brně v knihkupectví Dlouhá punčocha - tam jsem ji koupila já a naše děti ji od té doby milují.


Název: The Umbrella
Autoři: Ingrid a Dieter Schubert

Nakladatelství: Book Island Ltd (New Zealand)
Rok vydání: 2015
ISBN:  9780994109859












Žádné komentáře:

Okomentovat