pondělí 29. října 2018

Medvěd nechce jít spát (Tabook 2018 poprvé)



Na Tabooku, je prý každý rok krásné počasí. I kdyby dva dny před začátkem festivalu lilo jako z konve, v den zahájení vysvitne slunce. A vážně, rosničkáři letos nepředpovídali nic skvělého, ale skvělé to bylo. Nebýt celorodinného nachlazení, s nímž jsme do Tábora vyrazili, bylo to dokonalé. Knihy skvělé, divadlo skvělé, doprovodný program skvělý.



Jako obvykle jsem se snažila dívat hlavně po dětských knihách, které se nedají běžně koupit, případně novinkách, o nichž jsem předem věděla a chtěla jsem je tak říkajíc "potěžkat v ruce".

Představím vám je pěkně jednu po druhé, myslím, že si tu individuální pozornost zaslouží. Musím dodat, že kromě těch, které se objeví v blogu, jsem taky koupila další Mapy od Hosta. Už asi dvanácté v pořadí. Vždycky ty, co máme doma někomu dám jako dárek, a tak musím neustále dokupovat.

Když zmiňuji nakladatelství Host, tak hned začnu Medvědem. Medvěd nechce jít spát (dost se mu divím, ale nebojte, on nakonec dojde rozumu). Je skvělý. Spolu se Zubrem (Zubr si hledá hnízdo) od stejné autorky tvoří v naší knihovničce silné kombo. Děti knihy zásadně žádají číst společně, tedy nejprve Zubra a pak Medvěda. Vždycky se smějí tukoňům a řeší, že medvěd sbírá borůvky a zubr ne. Obrázky jsou milé a romantické, že člověku ten příchod zimy tak nějak esteticky zpříjemní. (Pozorný čtenář ocení autorčino popíchnutí, kdy zubr, který ví, co je tuhá zima, vrtí hlavou nad naivním medvědem, který si zimní radovánky představuje až příliš romanticky.) Medvěd je prostě prima. Kdo hledá milý vánoční dárek pro věkovou kategorii 0-6, už ho našel.

Název: Medvěd nechce jít spát
Autorka: Oksana Bula
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2018
ISBN: 978-80-7577-702-7







1 komentář:

  1. Vypadá to hezky, v této kategorii pro malé děti je těžké najít něco, co je zabaví a bude mít alespoň nějakou kvalitu. Hlavně tedy, co se týče nových titulů. Staré klasiky, jako je Honzíkova cesta nebo Letadélko Káně po pár čteních omrzí:)

    OdpovědětVymazat